Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Iskolába járok

Mosonyi Szilárd, School of Creative Coaching. A fene se akart iskolába járni, a fene se akar coach lenni. De itt valami más zajlik, valami nagyon jó. Rólam szól és biztonságot ad a változásaimhoz. Merthogy változom, egy ideje foglalkoztat a belassulás gondolata.



Első nap jól meggyúrtuk egymást, nekem például kiszaladt az a mondat, hogy nem tudok - és nem akarok - az emberek számára ennyire elérhető lenni. Hogy legyen egy szinttel nagyobb tágasság. Hogy meghagyjam a lecsengés nyugodt fázisait, ne kezdjek azonnal valami újba, még mielőtt az előző feladatról, dologról szépen leválnék. Hogy ne tegyek eleget valami épp aktuális kérésnek, jótékonykodásnak, ne szorítsak oly meggyőzően képviselt nemes ügyeket olyan ritka percekbe, amikor magamra figyelhetnék. Aztán az aznap éjjeli álmomban továbbvittem ezt.

Valami fellépés-helyszín, nagy csarnok, jövök át egyik térből a másikba. Az egyik teremben cigányok vannak. Veszélybe kerülnek, lövöldözni kezdenek, és tudom, azt várják, én segítsek nekik. De én elmegyek onnan, mert tudom, nem tudok ebben részt venni, sem az erőszakosságban, sem segíteni nem tudok. Dorkával (lélektárs, barátnő, otthonos) megyünk föl egy hegyre. Olyan, mint kiskoromban a Szőlő utca (két úton lehetett menni iskolába, az Árpád utca ki volt kövezve, a Szőlő utca meg egy földút föl a hegyre, ágakkal-bogakkal, csipkebokrokkal, a kertek alatt. Anyukám mondta, ne ott menjek, az veszélyes, de nekem csak az tetszett, mindig ott mentem...)
Megyünk autóval, és én a saját cuccaimmal foglalkozom. Veszélyérzetem van és a saját értékes dolgaimat pakolom bele a színes Marimekkos táskámba. A bőröndöm a szép türkizkék ruhámmal ott marad, elkallódik, sajnálom. Bárcsak meglenne.
A cigányok önmagukat lövik, ezt csak később veszem észre. Van bűntudatom, mert várják, hogy legyek ott, de én nem akarok ott lenni. Ráadásul önmagukat pusztítják el, hogy is segíthetnék.
A színes táskát a hegy tetején egy bokor alá rejtem, egy magas, szelíd férfi vigyáz rá. Visszamegyünk Dorkával, ott egy nadrágkosztümös nő (Rékának - barátnő, menedzser, szintén otthonos - van nadrágkosztümje) biztos léptekkel jár a cuccok között, nagy nyugalommal mondja, megvannak a ruhák, igen, a kedvenc türkizkék és szürkéskék ruhám egy-egy fogasra felakasztva.
A saját "cuccaimmal" akarok foglalkozni.

palyabea
0 Tovább

Exkluzív fésülködős fotó Beáról

Délelőtt tíz óra, a budai utcában balról egy szürke autóban három férfi, jobbról egy nő közekedik. A kocsi behajt egy udvarra, a nyitott kapun a nő utánuk. A csomagtartóból nagy fekete táskákat vesznek elő, majd együtt a ház pincéjébe mennek... 
Elkezdődött a próba az októberi nagykoncertre. Fotógaléria!

2010. október 27., MÜPA, Fotelos koncert
Palya Bea - ének
Dés András: ütőhangszerek
Barcza Horváth Józsi: basszusgitár
Lamm Dávid: gitár

Fotó: akord



Fotó: akord

Hangolódás - avagy a bögrén a virágok már harmonizálnak a pulóver csíkjaival.

Fotó: akord

Úgy emlékszem, itt nem a zenéről volt szó.

Fotó: akord

Barcza Horváth Józsi is hangolódik.

Fotó: akord

Exkluzív fésülködős fotó Beáról!

Fotó: akord

A tett helyszíne.

Fotó: akord

A toll olyan színű, mint a körömlakk.

Fotó: akord

Az ütések mestere, Dés András és önmaga árnyéka.

Fotó:akord

Egy poros cipőtalp és egy mosoly.

Fotó: akord

Egy szupertitkos dallam.

Fotó: akord

Ez elég jól hangzott.

Fotó: akord

Lamm Dávid keze, háttérben az ebéd.

Forrás: [origo]

Szünet.

Fotó: akord

Volt nálam egy, a fényképezőgépre nem illeszthető optika.

Fotó: akord

Feketén a fehéren.

Forrás: [origo]

Belső hang.

Fotó: akord

Duó.

Fotó: akord

Trió.

 

Fotó: akord

A hang megmarad.

0 Tovább

Magyar Dal Napja - Kalákával

Kedves Hallgatóim!

Az idei Magyar Dal Napja rendezvénysorozatra 2010. szeptember 12-én kerül sor. Ennek alkalmából a Kaláka együttes vendégeként lépek fel Budapesten, a Millenáris Fogadóban 15 órai kezdettel.
A Magyar Dal Napja alkalmából a Duna Televízió ismét megrendezi a Magyar Dal Hete műsorfolyamot, melynek részeként 2010. szeptember 9-én, csütörtökön 10.50-től újra levetítik a Szerelmes földrajz című sorozat azon részét, melyben én kalauzolom a nézőket számomra fontos helyszínekre. Egyszálmagam.

Nézzétek és gyertek, hallgassátok!

Bea

 

forrás: www.palyabea.hu



0 Tovább

Jack Bauer Bea életében

Ha kérne, legyek a felesége, nagyon elgondolkodnék. Mert bár karjaiban naphosszat ringatóznék, nem lenne naphossz, nem lenne semmilyen hossz, percek sem, amit velem töltene. Na, talán percek, néhány rövid menetre. De több biztosan nem. Hisz' szeme felizzik, amint csörög a telefon (mindig csörög), és már indul és már a kocsiban ül és fegyverét egy erotikus, vesetájékhoz hátranyúló mozdulattal ellenőrzi, és ott van, megvan. És jön, lát, győz. Dehát élet ez?! A kiküldetéseivel szeretkezik, velem soha!!!



Jack, figyelj, szép volt, jó volt, de ennyi volt, most válok. Drog vagy nekem, agymosás, nem bírok betelni veled, tudni akarom, mi történik körülötted. Ha téged nézlek, elrévedek, elalélok, véled el is égek, mint frissen robbantott helikopter a Steven Saunders-es vírus-bevetős részben. Úgyhogy esetleg még a nyolcadik évadot megnézem, mert - bevallom - azért néha hiányzol. Hosszú téli estéken, amikor csak a cica van velem és agyam zakatol az aznapi ingerektől, valahol máshol lennék... veled.

Vagy hosszú utakon, turnébuszban görnyedve, te vagy az egyetlen lehetőség..., hogy az amúgy is tizennégy órás utat ne szakítsuk meg kényszerpihenőkkel, ne tegyük tizennyolc órássá fél órás pisiszünettel, két órás ebédszünettel, nem beszélve a legelső-benzinkutas, egyórás kávézásról még Budapest határában... ha te velünk vagy, minden más. Veled a tizennégy az tizennégy, a huszonnégy az huszonnégy. Ha halljuk a pittyegő hangot, azonnal DVD-t cserélünk. Én - oh, Jack, bocsáss meg - néha ordítok Dés Andrissal, ha lassan cserél, hogy "Andris, értékes másodperceket veszítünk, Dortmundig bele kell férjen a teljes évad!". És ha netán van egy ötperces megállásunk, halkan és gyorsan osonunk be a benzinkút-shopba, majd ordítok a fiúkkal a pisztolyos mozdulattal "Put the gun down! Now!" - ahogy azt tőled tanultam.
Például július végén. A harmadik évados turnébuszból egy fancy wellness velencei hotelba érkeztem, ahol a pincérek mogorva hírében álltak. Besuhantam hátizsákkal, halkan az asztalok közt és ráordítottam a gyanútlan imprós barátaimra: "Don't move! Put the gun down!". A "mogorva" pincér vigyorogva kérdezte: "Hányadik évad?".

palyabea

0 Tovább

Lajkó Félix vs. Palya Bea

Lajkó Félixet kérdeztük Beáról, a közös munkáról, a köztük lévő hasonlóságokról - Félix nem túl bőbeszédűen, de Bea válaszolt.

 



0 Tovább

palyabea

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek